Duits oud-international Hitzlsperger stopt

Chuck-N0rr1s

De Duitse oud-international Thomas Hitzlsperger stopt op 31-jarige leeftijd met voetbal. Dat heeft hij dinsdag in de Süddeutsche Zeitung bekendgemaakt. Hitzlsperger zat sinds zijn contract bij Everton in juli afliep zonder club. Bovendien kampte hij met blessures. "Ik vind het genoeg geweest."

"Sinds een paar dagen weet ik het zeker: ik speel niet meer", laat de 52-voudig Duits international optekenen. Zijn lichaam liet hem weten dat topsport te zwaar werd. "Ik hang niet zo aan het topsportersbestaan dat ik het zo lang mogelijk wil rekken."

Dat hij zijn afscheid stilletjes voorbij laat gaan is een statement, zegt Hitzlsperger. "Ik ben niet zo belangrijk. Er zijn in het voetbal genoeg mensen die hun eigen grootste fan zijn. Zo kan ik duidelijk maken dat ik geen overtuigd zelfbewonderaar ben."

Hitzlsperger werd opgeleid door Bayern München, maar verhuisde voor hij een wedstrijd speelde bij de club uit zijn geboortestad naar Aston Villa. In Birmingham speelde de middenvelder tot 2005 99 duels in de Premier League. Vervolgens haalde VfB Stuttgart hem terug naar de Bundesliga en met die club werd hij in 2007 kampioen. Via Lazio, West Ham United en VfL Wolfsburg belandde hij vorig seizoen bij Everton.