Gratis geld bij goddeloze gek

Ser_Ciappelletto

Niets is makkelijker dan geld aftroggelen van domme mensen. Sommige mensen zijn zelfs zó dom dat ze er actief naar streven om zich geld af te laten troggelen. Zo ook Sam Harris. Hij heeft namelijk een flinke beloning in het vooruitzicht gesteld voor degene die kan bewijzen dat zijn atheïstische boek The Moral Landscape onjuist is.

De regels zijn eenvoudig: iedereen die denkt de centrale stelling van het boek onderuit te kunnen halen, mag dat in hoogstens duizend woorden proberen. Het beste antwoord wordt op Harris' site gezet en de schrijver ervan krijgt duizend dollar. Mocht het antwoord Harris zelfs overtuigen dan kan de schrijver tienduizend dollar tegemoet zien.

Volgens eigen zeggen is het geen stunt om boeken te verkopen. Harris vindt wedstrijden gewoon 'leuk en motiverend': "Het gaat over interactie met lezers - met name degenen die kritisch zijn over mijn positie ten overstaan van morele waarheid." Ook wil hij het filosofisch debat uit de academische hoek halen en in het publieke forum plaatsen.

Tegenstanders vertrouwen de zaak echter totaal niet. "Sam Harris is niet geïnteresseerd in het vergroten van ons begrip over het morele raamwerk,"  schrijft Collin Garbarino. Volgens hem is het een poging om meer boeken te verkopen of om materiaal te verzamelen voor een boek waarmee hij religieuze apologisten te kakken zet.

Wie eens een kans wil wagen, kan zich hier melden. De beloofde prijs is overigens al verdubbeld door een fan. Iedereen die iets zinvollers wil doen, kan beter proberen een muur te bekeren.