Tsjechië kandidaat voor EK 2020

Boris (borisz)

Tsjechië wil een van de dertien gastheren van het EK voetbal van 2020 zijn. Dat heeft de Tsjechische voetbalbond dinsdag bekendgemaakt. Praag wordt waarschijnlijk naar voren geschoven als speelstad, al heeft het land nog geen stadion dat aan het minimum van dertigduizend zitplaatsen voldoet.

Het EK wordt in 2020 ter ere van het zestigjarig jubileum van het toernooi in dertien verschillende Europese landen gehouden. Twaalf van de speelsteden mogen drie groepswedstrijden en een duel in de achtste of kwartfinale organiseren. De dertiende stad krijgt vervolgens de halve finale en de finale toegewezen.

In het stadion van Slavia Praag speelden Bayern München en Chelsea vrijdag het duel om de Supercup. In het stadion is plaats voor zo'n 21.000 supporters. Het is niet duidelijk of Tsjechië een nieuw stadion wil bouwen of dat een van de huidige onderkomens wordt uitgebreid.

Amsterdam maakte vorige maand bekend dat het de Nederlandse speelstad wil worden voor de Europese titelstrijd. Duitsland heeft München genomineerd.