Treinverkeer Schiphol vrijwel plat in weekend

Redactie

Rond Schiphol is komend weekend nauwelijks treinverkeer mogelijk vanwege werk aan het spoor. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van een kwartier tot een uur. De meeste mensen die met de trein van of naar Schiphol moeten krijgen te maken met extra overstappen, vervangend busvervoer of omreizen, meldt de NS dinsdag.

In juli lag het treinverkeer rond Schiphol ook al eens een weekend vrijwel plat vanwege werk aan het spoor. Net als toen worden kruiers ingezet die tussen 09.00 en 23.00 uur op station Schiphol en Amsterdam reizigers helpen bij het dragen van hun bagage. De werkzaamheden moeten zorgen voor een uitgebreidere treindienst tussen het noordoosten en westen van Nederland. Ook de komende jaren wordt hiervoor nog regelmatig aan het spoor gewerkt.

De werkzaamheden gaan in de nacht van vrijdag op zaterdag om 02.00 uur van start en eindigen maandag om 05.00 uur. Tussen Schiphol en Amsterdam Bijlmer Arena, Schiphol en Diemen Zuid en Schiphol en Amsterdam Sloterdijk rijden geen treinen. De dienstregeling van de nachtnettreinen wordt aangepast. Deze treinen stoppen niet op Schiphol. Ook de Thalys rijdt niet dit weekend via Schiphol.