Plet gaat bij voorkeur naar het buitenland

Boris (borisz)

Glynor Plet is transfervrij. Zijn contract bij FC Twente werd ontbonden, waardoor hij nu alsnog naar een andere club kan. Wat hem betreft een buitenlandse club. "Als ik eerlijk ben ga ik het liefste naar het buitenland", vertelt Plet aan Voetbal International. "Aan de andere kant, Nederland sluit ik ook niet uit. Bij Heracles Almelo was ik bijvoorbeeld lekker bezig." In Almelo scoorde de spits achttien goals in 33 competitiewedstrijden.

"Ik heb het gevoel dat ik het in Nederland nog niet helemaal heb laten zien, daardoor hink ik een beetje op twee gedachten. Maar er leiden verschillende wegen naar Rome, dus ik wacht het gewoon af. Mijn zaakwaarnemer heb ik nog niet gesproken."

De aanvaller heeft over belangstelling uit eigen land niet te klagen. Eerder toonden NEC, SC Heerenveen en FC Utrecht al interesse in zijn diensten, ook SC Cambuur en Roda JC willen Plet vastleggen. Toch wil de spits niet te lang gebruik maken van zijn transfervrije status: "Het is lekker om snel aan de bak te kunnen, dus daarom wil ik niet te lang wachten op een club."