[US Open] Federer sneuvelt in vierde ronde

Pino112

Roger Federer is er voor het eerst sinds 2003 niet in geslaagd de kwartfinale van de US Open te bereiken. De vijfvoudig winnaar werd in drie sets verslagen door de als negentiende geplaatste Spanjaard Tommy Robredo: 7-6 (3), 6-3 en 6-4. Federer was in New York als zevende geplaatst.

Door het verlies van Federer komt de op voorhand verwachte kwartfinale tegen Rafael Nadal er niet. De 32-jarige Zwitser is bezig aan een mager jaar. Voor het eerst sinds 2002 haalde hij op geen enkel grandslamtoernooi de finale. Tijdens Wimbledon was de tweede ronde zelfs al het eindstation.

Federer had in de eerste drie rondes op de US Open geen set verloren, maar tegen Robredo gaf hij op de beslissende momenten niet thuis. De Zwitser benutte maar twee van zijn zestien breakpoints. Robredo, die de tien eerdere onderlinge ontmoetingen had verloren, benutte vier van zijn zeven kansen.

Robredo is bezig aan zijn twaalfde US Open, maar bereikte nooit eerder de kwartfinale. Zijn volgende tegenstander is de Spanjaard Rafael Nadal.