Duarte: "Ajax van kleins af aan droomclub"

Maarten (rubbereend)

Lerin Duarte rondde maandagavond zijn transfer naar Ajax af. De linkspoot tekende een contract voor vier seizoenen en was zeer verheugd met zijn overstap van Heracles Almelo.

"Ik ben zeker blij met deze stap. Het is goed dat ik me hier kan doorontwikkelen", zegt Duarte via de officiële kanalen van de Amsterdammers. "Ajax is sinds kleins af aan al een droomclub voor mij geweest en het is gewoon een mooie stap. Je speelt bovenin mee en het is mooi om mee te maken."

Ajax toonde in het begin van de transferperiode ook al interessen, maar van een overstap kwam het toen niet. "Dat hoort bij het voetbal. Het ging eerst niet door, maar dan moet je de focus behouden bij je eigen club en dat heb ik gedaan", vervolgt de linkspoot.

Bij Ajax gaat Duarte met rugnummer 8 spelen, het oude nummer van Christian Eriksen. Is Duarte dan ook de opvolger van Eriksen? "Zo wordt het wel gezegd, maar ik moet gewoon mijn eigen ding doen en proberen belangrijk voor het team te worden. Eriksen is een ander type speler dan ik en zal het op mijn eigen manier moeten invullen. Dan moet het wel goed komen."

In Amsterdam tekent de geboren Rotterdammer een contract voor vier seizoenen. "Daar spreekt veel vertrouwen uit en daar ben ik dan ook erg blij mee."