Ricciardo tekent bij Red Bull Racing

Peterselieman

Daniel Ricciardo zal volgend Formule 1-seizoen voor Red Bull Racing gaan uitkomen. De 24-jarige Australiër is de opvolger van landgenoot Mark Webber en wordt bij de Oostenrijkse renstal de teamgenoot van drievoudig wereldkampioen Sebastian Vettel.

Het hele jaar werd er al druk gespeculeerd over welke coureur naar Red Bull zou verkassen. De naam van Toro Rosso-coureur Ricciardo prijkte bovenaan de lijst, maar ook zijn teamgenoot Jean-Éric Vergne was in de running, maar haakte vroegtijdig af. Lotus-coureur Kimi Räikkönen en zelfs Ferrari-rijder Fernando Alonso werden genoemd, maar uiteindelijk is er gekozen van een eigen opgeleide coureur.

Riccardo drukte voor het eerst echt zijn neus aan het venster toen hij in 2008 kampioen werd in de Formule Renault 2.0 WEC. Een jaar later was hij de beste in de Britse Formule 3. In 2010 werd de Australiër tweede in de World Series by Renault en was hij testrijder bij Toro Rosso. In 2011 maakte hij halverwege het seizoen zijn Formule 1-racedebuut voor HRT. Een jaar later reed hij voor Toro Rosso, het team waarvoor hij dit jaar met een zevende plaats in China zijn beste resultaat tot nu toe boekte. Het goede presteren leverde hem een transfer naar Red Bull Racing op.