Kokmeijer maakt selectie WK beachsoccer bekend

Boris (borisz)

Bondscoach Niels Kokmeijer heeft de selectie bekendgemaakt van het Nederlands beachsoccer team dat van 18 tot en met 28 september deelneemt aan het wereldkampioenshcap in Tahiti. Nederland speelt in de groepsfase tegen Argentinië, El Salvador en de Salomonseilanden. De wedstrijden worden gespeeld in het To’ata stadion in hoofdstad Papeete.

Het is de eerste keer dat Oranje zich geplaatst heeft voor het WK. "Met Argentinië, El Salvador en de Salomonseilanden hebben we drie sterke tegenstanders. We hebben de meeste kans tegen de Salomonseilanden, ik ben blij dat we tegen hen beginnen op het WK. Argentinië is in onze groep de grote favoriet", aldus Kokmeijer

Aanvoerder Pierre Tosch moet vanwege medische redenen het toernooi missen. "Dat is een enorme teleurstelling. In de eerste plaats voor hemzelf, maar zeker ook voor het team. Desondanks heb ik alle vertrouwen in de spelersgroep. We hebben in de afgelopen jaren grote stappen gemaakt en dat moeten we zien te continueren op het WK", vervolgt de bondscoach.

De twaalf koppige selectie

Patrick Ax (Augustin BDU), René van Dieren (BS Rotterdam), Dilshan Fong-Tin-Joen (BS Rotterdam), Frank van der Geest (BS Rotterdam), Matthijs van Gessel (Augustin BDU), Ferdy Kaleveld (Augustin BDU), Jeffrey Klijbroek (BS Egmond), Diego Liefden (BS Rotterdam), Roël Liefden (BS Rotterdam), Charlie van den Ouweland (Augustin BDU), Reijer Ran (BS Rotterdam), Edwin van Rooijen (Augustin BDU).