[US Open] Williams overtuigend langs Stephens

Boris (borisz)

Serena Williams (1) heeft zondag de kwartfinale van de US Open bereikt. De titelverdedigster won met 6-4 en 6-1 overtuigend van Sloane Stephens (15). Stephens kwam in de eerste set een break voor, maar daarna liet Williams weinig steken meer vallen.

In de kwartfinale treft de nummer één van de wereld de verrassende Carla Suarez Navarro. De Spaanse (18) rekende af met de als achtste geplaatste Duitse Angelique Kerber. Kerber won de eerste set, maar Suarez Navarro knokte zich terug in de partij en sleepte de zege in de tiebreak uit het vuur: 4-6, 6-3 en 7-6 (3).

Denis Istomin is de tegenstander van Andy Murray in de vierde ronde. De Oezbeek schakelde de Italiaan Andreas Seppi (20) in vijf sets uit: 6-3, 6-4, 2-6, 3-6 en 6-1. Ook Lleyton Hewitt bereikte de laatste zestien. De oud-winnaar in New York versloeg Evgeny Donskoy uit Rusland met 6-3, 7-6 (5), 3-6 en 6-1.

Jean-Julien Rojer werd in de tweede ronde van het gemengd dubbelspel uitgeschakeld. Samen met de Amerikaanse Lisa Raymond was de Curaçaoënaar als zesde geplaatst. Het Taiwanees-Duitse duo Hao-Ching Chan en Martin Emmrich was echter met 6-4 en 7-5 te sterk.