[PL] Giroud tikt Arsenal langs Spurs

Boris (borisz)

Arsenal is door een kleine zege op Tottenham Hotspur gestegen naar de vierde plek in de Premier League. The Gunners wonnen de beladen Londense derby met 1-0. Bij Tottenham hoorde nieuweling Christian Eriksen nog niet bij de wedstrijdselectie. Erik Lamela, deze week overgekomen van AS Roma, begon op de bank. Nacer Chadli, Moussa Dembélé en Jan Vertonghen hadden bij de bezoekers wel een basisplaats.

The Gunners begonnen in eigen stadion overtuigend aan de wedstrijd. Met name Santi Cazorla zorgde voor gevaar met twee vrije trappen. De eerste zag de kleine Spanjaard worden gekeerd door doelman Hugo Lloris, terwijl de tweede net naast de paal rolde.Juist in een fase waarin Tottenham meer controle leek te krijgen, kwam de thuisploeg op voorsprong. Theo Walcott kreeg alle ruimte in de Spurs-defensie om Olivier Giroud te bedienen. De Fransman kroop voor zijn tegenstander naar de eerste paal, om daar met een handige voetbeweging Lloris te verslaan: 1-0.

Nadat Arsenal vlak voor rust een tegenvaller te verwerken kreeg (Jack Wilshere moest zich met een blessure laten vervangen door Mathieu Flamini, red.) begon Tottenham sterk aan de tweede helft. Echt grote kansen leverde dat echter niet op. De ploeg van Arsène Wenger was uit een counter zelfs dichtbij 2-0, maar Giroud zag zijn schot met links net naast gaan.

Met de inbreng van onder meer Lamela en Jermaine Defoe ging manager André Villas-Boas met zijn ploeg op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er bijna een kwartier voor tijd, toen een afstandsschot van Defoe van richting werd veranderd. Doelman Wojciech Szczesny kon de bal nog net uit de hoek halen.

Via Walcott en invaller Nacho Monreal was Arsenal vervolgens het dichtst bij een treffer, maar het bleef bij 1-0. The Gunners stijgen daardoor naar de vierde plaats in de Premier League, terwijl Tottenham zakt naar plek zes. Beide teams hebben nu zes punten uit drie speelronden.