De Boer baalt van Ajax-aanvallers

Frank (franklop)

Ajax liet zondag opnieuw punten liggen in de Eredivisie. Coach Frank de Boer was na de 1-1 tegen FC Groningen vooral ontevreden over zijn aanvallers. Zo verweet hij Bojan Krkic dat de Spanjaard vlak voor de gelijkmaker van Groningen de bal niet afspeelde op Lasse Schöne, die helemaal vrij stond.

"Want dan is het beslist", sprak De Boer volgens het ANP. "Weer hebben we de wedstrijd onder controle. En weer staan we bijna met lege handen. We moeten de trekker gewoon overhalen. Ik miste de alertheid om echt te scoren. Daarom heb ik Kolbeinn Sigthorsson ook gewisseld." In de vorige twee uitduels in de Eredivisie pakte Ajax slechts één punt. De Amsterdammers verloren van AZ (3-2) en speelden met 3-3 gelijk tegen sc Heerenveen.

De Boer wilde het vertrek van Christian Eriksen en Toby Alderweireld niet als excuus gebruiken. "Ik vond Serero onze beste man. Hij heeft niets fout gedaan. Denswil was ook zeer degelijk. En dan maakt Vermeer die blunder. Nee, ik vond hem niet kwetsbaar bij hoge ballen. Zulke situaties moeten we als team oplossen. Hij redt ons ook weer twee keer op de lijn."