'Mokhtar bijna van FC Twente'

Frank (franklop)

Youness Mokthar is op weg naar FC Twente. De aanvaller van PEC Zwolle laat zondag de wedstrijd tegen FC Utrecht schieten om in Enschede de medische keuring te ondergaan. Mokhtar heeft met FC Twente een akkoord over een vierjarig contract, melt De Telegraaf. Een vertrek van de 22-jarige aanvaller bij PEC hing al enige tijd in de lucht, omdat hij in Zwolle met de week beter begon te presteren. Vorige week zouden voor hem scouts uit heel Europes op de tribune hebben gezeten.

Mokhtar moet in Enschede het aanstaande vertrek van Joshua John opvangen, maar kan ook worden gezien als creatieve vervanger van de naar Tottenham Hotspur vertrokken Nacer Chadli. Zondagmiddag, als zijn 'oude' club FC Utrecht ontvangt, wordt Mokthar medisch gekeurd bij FC Twente.

Twente vreest ondertussen in de slotdagen van de transfermarkt ook nog afscheid te moeten nemen van Dusan Tadic. Voor de Servische creatieveling bestaat enorm veel belangstelling, maar tot op heden houdt de club met een vraagprijs van vijftien miljoen euro haar poot stijf. De komst van Mokhtar biedt Twente wat lucht.