Inafune maakt Mega Man-kloon Mighty No. 9

Pheno

Inafune heeft voor bekende gameseries als Dead Rising en Mega Man gemaakt voor Capcom. Na zijn vertrek daar was de toekomst van een Mega Man erg onzeker. En nu is het dan eindelijk zo ver: Inafune gaat een nieuwe robotgame maken! Alleen heet het geen Mega Man, maar Mighty No. 9, want ja, Capcom gaat niet blij zijn als hij die naam gaat gebruiken.

Hij heeft de hulp van ons ingeroepen, want hij wil het met crowd-funding via Kickstarter gaan maken. Verschillende bonussen komen beschikbaar als het bij elkaar gesprokkelde bedrag hoog genoeg is. Met een team dat bij elkaar alle Mega Mans wel gemaakt heeft gaat hij dit project starten. Door onder andere polls wil Inafune ons ook betrekken bij het ontwerpproces.

In Mighty No. 9 speel je met de robot Beck. Hij verdient wapens als hij bazen verslaat. Klinkt bekend? Maar Beck kan meer dan Mega Man, want hij transformeert in van alles, om zo nieuwe mogelijkheden en krachten te hebben. Door energiecapsules te verzamelen kan hij ook double jumpen, tijdelijk sneller worden of natuurlijk flink wat pak slaag geven met een mega-laserstraal.

Mighty No. 9 komt uit op pc. Mocht het opgehaalde bedrag meer dan 2,5 miljoen dollar halen, dan komen er Wii U-, Xbox 360- en PlayStation 3-versie.