Van Gestel stopt met beachvolleybal

Boris (borisz)

Sophie van Gestel stopt aan het einde van het seizoen voorlopig met beachvolleybal. Dat liet de 22-jarige Nederlandse verdediger, die een duo vormt met Madelein Meppelink, zaterdag weten. "De komende periode wil ik gebruiken om de batterij weer op te laden. Dit was een moeilijke beslissing, maar ik moest deze maken."

Samen met Meppelink maakte Van Gestel in korte tijd een stormachtige ontwikkeling door. Na de Olympische Spelen in Londen, waar ze als negende eindigden, werden ze vorig jaar ook Nederlands kampioen. Het hoogtepunt volgde in mei, toen de twe de Grand Slam in het Argentijnse Corrientes wonnen en enige tijd de wereldranglijst aanvoerden.

De 23-jarige Meppelink gaat met Beach Team Holland kijken naar het beste plan om een terugkeer op topniveau mogelijk te maken. "Natuurlijk is het ontzettend balen als je maatje, waarmee je in kort tijd zoveel successen hebt boekt, voorlopig stopt", vertelt de blokkeerder.

"We hebben de wereldtop bestormd en begonnen eigenlijk net. Maar Sophie is mijn maatje en haar gun ik het allerbeste." Van Gestel en Meppelink sluiten het seizoen in oktober af bij de Grand Slam van Sao Paulo in Brazilië.