Dino Bouterse gearresteerd in Panama

Redactie

Dino Bouterse, de zoon van president Desi Bouterse van Suriname, is donderdag gearresteerd in Panama door Amerikaanse geheime agenten. Het nieuws is bevestigd door de Amerikaanse ambassade in Paramaribo. De Verenigde Staten zouden na de arrestatie alvast de veiligheidsmaatregelen rond hun ambassade in Paramaribo hebben opgeschroefd.

Surinaamse media melden dat Dino Bouterse in Panama was om afspraken te maken over een nog op te zetten netwerk voor wapenhandel. Woensdag was hij via Aruba naar Panama gereisd.

De samenkomst was echter opgezet door Amerikaanse geheime agenten, die Bouterse in de boeien sloegen. De Surinaamse autoriteiten zouden sinds donderdag op de hoogte zijn van de arrestatie.

Het is niet de eerste keer dat Bouterse junior in aanraking komt met het gerecht. In het verleden zat hij al eens een gevangenisstraf uit wegens drugshandel, wapensmokkel en reizen met een vals paspoort.

Ondanks dat strafblad beloonde Desi Bouterse zijn zoon na zijn aantreden als president van Suriname in 2010 met een hoge functie bij een antiterreureenheid.

De arrestatie van Dino komt voor Desi Bouterse erg ongelegen. Vrijdag ontvangt het Surinaamse staatshoofd in Paramaribo zo goed als alle Zuid-Amerikaanse staatshoofden voor een topconferentie van de Unasur, de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Europese Unie.