FOK!filmtip van de dag: The Godfather

ArtistA (Jonathan)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Vandaag is bewust gekozen voor maar één film, The Godfather. De eerste film in de trilogie wordt door velen beschouwd als de beste van de drie en zelfs als beste film ooit. The Godfather staat ook hoog op de IMDb top 250-lijst, wel op de tweede plaats, net achter The Shawshank Redemption.

The Godfather dateert uit 1972 en heeft glansrollen weggelegd voor Marlon Brando, Al Pacino, James Caan, Robert Duvall, Diane Keaton en anderen. De film begint op de bruiloft van de dochter van Don Vito Corleone (Brando), het hoofd van de New Yorkse maffia, en laat zien hoe hij zijn macht uitoefent in het gebied. Michael (Pacino), die net terug is gekomen van de oorlog, wilt als enige niks weten van het familiebedrijf en houdt zich afzijdig. Als vervolgens een rivaal van de familie drugs wilt gaan verkopen in New York probeert Don Corleone dit tegen te houden, omdat hij vindt dat het handelen in drugs niet past in hun milieu. Dit zorgt voor conflict tussen de families en als onvoorziene omstandigheden zich voordoen moeten ze alles doen om te overleven en overpeinst Michael zijn positie binnen de familie nogmaals.

Vanavond op RTL7 om 22:00 uur. Deze film moet je gezien hebben.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!