Metershoge vlaggen verbeelden Droomboek voor koning

Redactie

Metershoge vlaggenpoorten met daarop ruim 120 'dromen' uit het Droomboek voor koning Willem-Alexander zijn vanaf volgende week te zien op Paleis Het Loo. Publiek kan tijdens de buitententoonstelling ruim 120 dromen zien, in de vorm van wensen, gedichten, schilderijen en tekeningen, meldt Paleis Het Loo donderdag.

Het eerste exemplaar van het Droomboek, een initiatief van het Nationaal Comité Inhuldiging ter gelegenheid van de inhuldiging van de koning, wordt volgende week donderdag op het paleis aangeboden aan koning Willem-Alexander. Ruim 6500 Nederlanders hebben een 'droom' ingestuurd voor het Droomboek voor koning Willem-Alexander. Van driehonderd is de inzending opgenomen in het boek. Die driehonderd mensen zijn donderdag uitgenodigd op Het Loo.

Vanaf 6 september is gedurende bijna twee maanden de buitententoonstelling Dromen op Paleis Het Loo te zien op de monumentale Stallenlaan. In het entreegebouw is verder een speciale tafel ingericht waarop bezoekers het boeken kunnen inkijken en meer informatie krijgen over het Droomboek.

Vanaf volgende donderdag is het Droomboek verder voor iedereen te gratis downloaden en ook in gedrukte versie beschikbaar. Alle Nederlandse huishoudens ontvangen hiervoor vanaf eind augustus een waardebon per post, waarmee iedereen het boek bij de boekhandel kan ophalen.