Syrische hackers nemen websites op de korrel

Redactie

Internetgebruikers die dinsdagavond probeerden op de website van de New York Times te komen kregen niets anders te zien dan een foutmelding. Ook de websites van Twitter en de Britse tak van de Huffington Post ondervonden problemen. De problemen zijn vermoedelijk het werk van de hackersgroep 'Syrian Electronic Army'.

"Media gaan offline", waarschuwde de Syrian Electronic Army dinsdag in een tweet, vlak voordat de websites offline gingen. Eileen Murphy van de New York Times zei dat de foutmeldingen op de website veroorzaakt werden door een 'kwaadaardige aanval van buitenaf'. Jim Prosser van Twitter zei dat er af en toe problemen waren met het weergeven van afbeeldingen en foto's.

De problemen waren terug te leiden tot een Australisch bedrijf, Melbourne IT, dat de domeinnaamregistratie voor de websites registreerde. Een gebruikersnaam en een wachtwoord van een klant werden buitgemaakt door de hackers, waarna er op diverse domeinen, waaronder die van de New York Times, wijzigingen werden aangebracht.

De Syrian Electronic Army heeft de afgelopen maanden verschillende keren websites onder vuur genomen. Eerder al werden de Washington Post, Al Jazeera English, Agence France-Press, CBS News, Associated Press en de BBC doelwit van aanvallen.