[League Cup] Liverpool en Fulham voorkomen blamage

Boris (borisz)

Liverpool en Fulham hebben zich dinsdag met moeite weten te plaatsen voor de derde ronde van de League Cup, het tweede Engelse bekertoernooi. Fulham won na strafschoppen van Burton Albion en Liverpool ging in de verlenging langs Notts County. 

In het Pirelli Stadion van Burton Albion stond het 1-1 na negentig minuten. Beide ploegen scoorden in de verlenging nog een keer en dus moest de wedstrijd vanaf elf meter beslist wodrden. John Arne Riise schoot de beslissende penalty binnen. De reguliere doelpunten van de Cottagers werden gemaakt door de Marokkaan Adel Taarabt en de Colombiaan Hugo Rodallega.

Liverpool had het ook lastig tegen Notts County. Pas in de verlenging beslisten The Reds de wedstrijd: 4-2. Na vroege doelpunten van Raheem Sterling en Daniel Sturridge kwam Notts verrassend terug in de wedstrijd. In de verlenging stelden opnieuw Sturridge en Henderson echter orde op zaken.

Norwich City, mét basisspeler Leroy Fer en zonder Ricky van Wolfswinkel, won thuis in een doelpuntrijke wedstrijd van Bury FC. The Canaries vonden zes keer het net, maar Bury wist ook drie keer te scoren. Fer tekende voor de 5-2 en werd in de slotfase gewisseld.

Sunderland kwam tegen Milton Keynes Dons met 0-2 achter. Jozy Altidore (ex-AZ) gaf daarop met nog twaalf minuten op de klok het startsein voor de ommekeer. Invaller Conner Wickham (twee doelpunten) en Adam Johnson volgden de Amerikaan: 4-2.

Royston Drenthe heeft Reading onderuit zien gaan tegen Peterborough United. De ploeg uit de Championship verloor met 6-0 de club die een divisie lager speelt. Op woensdagavond speelt Aston Villa tegen Rotherham en Everton neemt het op tegen Stevenage. 

Alle Uitslagen 

West Bromwich 3-0 Newport County
Barnsley FC 1-5 Southampton
Bristol City 2-1 Crystal Palace
Burnley FC 2-0 Preston NE
Burton Albion 2-2/p.4-5 Fulham FC

Carlisle Utd 2-5 Leicester City
Derby County 5-0 Brentford FC
Doncaster Rovers 1-3 Leeds United
Huddersfield 3-2 Charlton Athletic
Leyton Orient 0-1 (ver) Hull City

Liverpool FC 4-2 (ver) Notts County
Norwich City 6-3 Bury FC
Peterborough 6-0 Reading FC
QPR 0-2 Swindon Town

Sunderland 4-2 Milton Keynes Dons
Tranmere Rovers 1-1/p.4-2 Bolton Wanderers
West Ham United 2-1 Cheltenham
Yeovil Town 3-3/p.2-3 Birmingham City