N.E.C. stelt Anton Janssen aan als hoofdtrainer

Maarten (rubbereend)

Anton Janssen is de nieuwe hoofdtrainer van N.E.C. Nijmegen. Met onmiddellijke ingang krijgt hij de Nijmeegse spelersgroep onder zijn hoede. De in Tiel geboren trainer heeft dinsdag zijn handtekening gezet onder een contract dat hem voor twee seizoenen aan N.E.C. zal binden.

Jack de Gier wordt als assistent toegevoegd aan de technische staf. Dat maakt de club bekend via haar digitale thuis. Janssen en N.E.C. zijn geen onbekenden voor elkaar. Als speler diende hij de Gelderlandse club verspreid over twee periodes al jarenlang. Zijn hoogtepunt behaalde Janssen echter in dienst van PSV, toen hij in 1988 de Europa Cup I op zijn naam schreef.

Ook zijn eerste stappen als trainer zette de inmiddels 50-jarige oefenmeester bij N.E.C.. Na jaren als jeugdtrainer te hebben gefungeerd, was hij de voorbije jaren werkzaam als hoofdtrainer van Hoofdklasser VV Gemert en FC Oss.

Technisch directeur Edo Ophof is verheugd met de aanstelling van het tweetal clubmensen. "Met hoofdtrainer Anton Janssen en zijn assistent Jack de Gier, Ron de Groot en Wilfried Brookhuis hebben wij in onze ogen de juiste personen bij N.E.C. die inhoud geven aan alle facetten die vandaag de dag van Eredivisie trainers gevraagd worden", vertelt hij. "Beide heren kennen de club goed en ademen de clubcultuur. Zij passen dan ook uitstekend bij de visie en werkwijze van N.E.C., waarbij ontwikkeling een prominente plek inneemt."