Roma-coach komt weg met telefoneren in dug-out

Maarten (rubbereend)

AS Roma-coach Rudi Garcia wordt niet beboet voor het telefoneren in de dug-out tijdens een wedstrijd. De scheidsrechter van het duel tegen Livorno noch de aanwezige officials van de Italiaanse voetbalbond hebben het incident gerapporteerd. Garcia besprak naar eigen zeggen de tactiek met een assistent op de tribune, iets wat hij bij zijn vorige werkgever Lille ook al eens deed. Telefoneren op de reservebank is echter verboden.

Ondanks het opmerkelijke incident bracht Garcia zijn eerste wedstrijd in de Serie A tot een goed einde. Zonder de geblesseerde Kevin Strootman won Roma het uitduel met 2-0. Voor de thuiswedstrijd van zondag tegen Hellas Verona willen de Romeinen een radiolijn aanleggen, waarmee de coaches kunnen communiceren.

De tuchtcommissie van de Italiaanse voetbalbond besloot Hellas Verona en AC Milan wel te straffen voor ongeregeldheden bij het onderlinge treffen van zaterdag. Twee Milanese supporters werden gearresteerd wegens betrokkenheid bij rellen. Daarnaast werd Milan, dinsdag tegenstander van PSV in de play-offronde van de Champions League, voor vijfduizend euro op de bon geslingerd.

Hellas Verona kreeg met veertigduizend euro een aanmerkelijk hogere boete. Naast de supportersrellen gooiden fans van de thuisploeg fakkels op het veld. Hellas Verona luisterde zijn eerste wedstrijd in de Serie A na elf jaar afwezigheid overigens op met een 2-1 zege.