Kamercommissie Buza terug van reces om Syrië

Redactie

De buitenlandcommissie van de Tweede Kamer komt terug van reces om te praten over de situatie in Syrië. De SP, ChristenUnie en D66 hadden hierom gevraagd. Regeringspartijen VVD en PvdA lieten dinsdag weten hiermee te kunnen instemmen.

De commissie komt woensdag bijeen in een zogeheten procedurevergadering. Daar wordt besloten wanneer de commissie deze week nog bijeenkomt om met minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken te overleggen over de ontwikkelingen in Syrië.

In dat land vielen vorige week honderden doden door vermoedelijk een aanval met chemische wapens. Voor de Amerikanen is de inzet van dergelijke wapens steeds een rode lijn geweest. Volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry zat het bewind van de president Bashar al-Assad achter de aanval.

SP-Kamerlid Harry van Bommel wil een debat omdat de Verenigde Staten en Groot-Brittannië volgens hem voorbereidingen treffen om met militaire middelen in te grijpen. Hij wil weten "welke verzoeken aan Nederland zijn gedaan en wat het standpunt van de regering is". Joël Voordewind van de ChristenUnie wil dat premier Mark Rutte ook bij het debat aanschuift.

Kamercommissie Buza terug van reces om Syrië
Kamercommissie Buza terug van reces om Syrië (Foto: ANP)