Derde film van X-Files mogelijk op komst

ArtistA (Jonathan)

Chris Carter werd geïnterviewd door Empire News afgelopen week over een mogelijk vervolg in de serie van de X-Files-films. Is er een derde film op komst of worden we hier blij gemaakt met een dooie mus?

Er zitten tal van referenties naar X-Files in de Britse serie Spaced, ben je bekend met de serie? 
"Nee, die ken ik niet, maar Gillian (Anderson) heeft met Simon Pegg samengewerkt (How to Lose Friends and Alienate People) en heeft me verteld dat hij een grote fan is van de X-Files. We hebben destijds overwogen om hem in de tweede film te laten spelen, maar we hadden geen rol voor hem. Ik zal hem zeker in acht nemen als we verder gaan met een derde deel."
Nu je het er toch over hebt, de fans zijn erg benieuwd naar een derde deel. Kun je er iets over prijsgeven? 
"Het ligt helemaal aan Twentieth Century Fox, of zij er zin in hebben of niet. Ik denk dat we er allemaal wat voor voelen om de groep te herenigen. Ik heb een idee voor een derde film in m'n hoofd. De kolonisatiedatum is gepasseerd (de alien invasie was op 22 december 2012) en dat is iets wat we niet omgemoeid laten. Voor de tweede film hadden we net voldoende budget voor op zichzelf staand verhaal, maar we willen terug naar de mythologie."