Mourinho wil duidelijkheid van Rooney

Redactie

Chelsea-coach José Mourinho heeft Wayne Rooney een ultimatum gesteld. De Portugees wil binnen 48 uur van de spits van Manchester United weten of hij interesse heeft om naar Londen te verkassen. "Als hij niet wil vertrekken, trekken we ons terug en gaan we een andere spits halen", zei Mourinho. De transfermarkt sluit maandagnacht.

De transfersoap rond Rooney suddert al enige tijd voort. De 27-jarige Engelsman maakte eind vorig seizoen bekend weg te willen. Robin van Persie kreeg bij United de voorkeur boven hem. In een gesprek met de nieuwe trainer David Moyes werd de lucht geklaard, maar in de voorbereiding maakte Moyes opnieuw duidelijk dat Van Persie zijn eerste keus is.

"De persoon die dit verhaal begonnen is, moet er ook een einde aan maken", zei Mourinho over Rooney. Mocht Rooney belangstelling tonen, dan moet Chelsea er ook nog uit zien te komen met United. Een bod van Chelsea werd tot tweemaal toe geweigerd. United wil Rooney niet verkopen aan een concurrent uit de Premier League.

Mourinho stelde het ultimatum maandagavond na afloop van het doelpuntloze treffen met United. Frappant genoeg startte Rooney voor het eerst in de basis. Volgens Mourinho speelde zijn beoogde nieuwe aanvaller als een 'echte professional' en was hij 'fantastisch'.