De Jong: "Met zoiets hou je geen rekening"

Maarten (rubbereend)

Siem de Jong vindt het vreemd om ineens aan de kant te staan met een klaplong, terwijl hij normaal gesproken basisspeler is bij Ajax. Hij dankt de aanhang van de topclub.

"Wat betreft de long heb ik het gevoel dat het goed zit. Ik heb alleen nog wat last van de zijkant van mijn ribben. Daar zitten de sneetjes waar de drains zijn ingebracht", laat de middenvelder weten aan de officiële website van Ajax.

Hij had niet aan zien komen dat hij ineens anderhalve maand aan de kant zou moeten staan. "Ik ben zelf naar het ziekenhuis gereden, en niet met het idee dat ik meteen moest blijven. Ik dacht eerder aan een rib- of spierblessure. We weten niet hoe het is gekomen: spontaan of door een botsing. Op de scans is dat niet te zien."

Van de artsen kreeg hij te horen dat een klaplong minimaal zes weken nodig heeft om te herstellen. "Dat was wel even een tikkie. Helemaal als je, zoals ik, bijna geen wedstrijd hebt gemist. Het is raar. Je houdt met veel blessures rekening, maar niet met zoiets."

"Het is ook vervelend dat ik nu echt twee weken heb stilgezeten. Als je een hamstringblessure hebt, kun je nog bepaalde krachttraining doen, bijvoorbeeld. Maar nu lag ik in het ziekenhuis en kon ik niets", vertelt de Oranje-international.

De Jong ontving via social media veel steun van de supporters van Ajax. "Dat deed me heel goed. Het was ook fijn dat veel van mijn ploeggenoten langskwamen in het ziekenhuis. Want anders komen de muren snel op je af.”

"We doen het rustig aan. We bekijken het stap voor stap. Het is balen dat ik er nu even niet bij ben. Maar de prijzen worden pas aan het eind van het seizoen verdeeld, toch?"