Mokotjo: "PEC 'voetbalt' beter dan Feyenoord"

Maarten (rubbereend)

Ook in de vierde speelronde sleepte PEC Zwolle een overwinning in de wacht. Kamohelo Mokotjo geniet van het spel dat zijn ploeg op de mat legt. Volgens de Zuid-Afrikaanse middenvelder is er geen sprake van geluk.

"Wij hebben toch ook gewoon een heel goede ploeg? Ik geloof niet in geluk", vertelt hij tegenover Sp!ts. "Nee hoor, ik wist bij mijn overstap naar Zwolle al dat er mooie dingen wachtten. We hebben alleen maar spelers die sterk zijn in balbezit en de bal ook écht willen hebben. Tactisch klopt het bovendien."

Waar hij bij Feyenoord niet op veel speeltijd hoefde te rekenen, is Mokotjo bij PEC een dragende speler. "Ik ben hier op mijn plek. Ja, meer dan in Rotterdam. Dit is een team dat beter 'voetbalt' dan Feyenoord, dat ziet iedereen. En binnen deze speelstijl komen mijn kwaliteiten het best tot hun recht."

Ook over de toekomst is de international positief gestemd. "Wat men dit seizoen nog van ons mag verwachten? Vermaak. Mensen willen leuk voetbal zien. En ik wil in een team spelen dat met plezier speelt. Dat blijven we dan ook doen en dit soort resultaten is een mooie bonus. Iedereen wacht nu op het moment waarop we hard onderuitgaan, maar wij laten ons niet gek maken."