Ferrari wil verder met Sauber

Peterselieman

Ferrari wil ook in de toekomst graag motoren blijven leveren aan het Formule 1-team Sauber. Het contract hiervoor ligt klaar, maar is nog niet ondertekend omdat Sauber de financiën eerst op orde moet krijgen. De nieuwe 1,6 liter V6-turbomotoren is een forse investering voor het team uit Hinwil.

F1-journalist Adam Cooper sprak over de nieuwe motoren met Ferrari-teambaas Stefano Domenicali. Ook spraken ze over de aankomende deal met Sauber die voor Monza rond lijkt te zijn. "De onderhandelingen verlopen voorspoedig. We willen graag moteren blijven leveren aan Sauber, dus ik hoop dat we snel officieel bekend kunnen maken dat we met elkaar verder gaan. Het is in ieder geval onze intentie om snel tot een akkoord te komen."

Domenicali zei verder kennis genomen te hebben van de foto's van de nieuwe motoren van Mercedes en Renault, maar dat deze niet vooral van laatstegenoemde bedrijf serieus te nemen zijn. "Wij vinden de foto's die Renault van hun motor heeft laten zien vooral een interessante marketingactie, want ik kan je garanderen dat de motor op die foto's helemaal niet lijkt op de motor die volgend jaar achterin de auto's ligt. Daar wil ik wel om wedden!"