Inter laat langs Genoa in seizoensouverture

Frank (franklop)

Internazionale heeft zondag zijn eerste Serie A-duel van het seizoen in winst omgezet. Bij het competitiedebuut van coach Walter Mazzarri waren de Milanezen thuis met 2-0 te sterk voor Genoa. Inter nam pas laat afstand, maar dankzij goals van Yuto Nagatomo en Rodrigo Palacio in de 75e en 92e minuut bleven de punten in Stadio Giuseppe Meazza.

In Duitsland pakte Augsburg zijn eerste punten van het seizoen. De ploeg van aanvoerder Paul Verhaegh won in eigen huis met 2-1 van VfB Stuttgart, dat na drie speelronden nog met lege handen staat. Halil Altintop en Jan-Ingwer Callsen-Bracker scoorden voor de thuisploeg. Vedad Ibisevic deed iets terug vanaf de penaltystip.

Verhaegh werd in de 53e minuut gewisseld bij Augsburg. De Oranje-international had na tien minuten al een gele kaart gekregen en ontsnapte aan een tweede, nadat hij de strafschop had veroorzaakt. Bij Stuttgart moest invaller Ibrahima Traoré halverwege de tweede helft wel met rood naar de kant.

Net als Augsburg boekte ook Eintracht Frankfurt zijn eerste overwinning van het seizoen. Eintracht Braunschweig werd door treffers van Alexander Meier en Stefan Aigner met 2-0 verslagen. Stuttgart en Braunschweig zijn de enige ploegen die nog geen punten pakten dit seizoen.