Mourinho: "Man United ouderwets"

Frank (franklop)

Jose Mourinho staat alweer snel in de spotlights in Engeland. Hij haalt nu uit naar Manchester United vanwege hun ouderwetse transferbeleid. De Portugese trainer van Chelsea wil graag Wayne Rooney overnemen van Manchester United. Rooney zelf heeft eerder ook al aangegeven United te willen verlaten, maar zijn trainer David Moyes houdt een transfer voorlopig tegen.

Mourinho vindt de handelswijze van United uit de tijd. "Die ouderwetse manier van denken, 'ik verkoop geen spelers aan een lokale rivaal', doet de transfermarkt en de voetballers zelf geen goed", vertelde hij aan Engelse media. "In Italië gebeurt het elk seizoen, zonder probleem. Een speler wil van Milan naar Inter, van Inter naar Milan, van Roma naar Juventus, van Juventus naar Inter etcetera. Kijk maar naar een voetballer als Filippo Inzaghi of Andrea Pirlo."

De flamboyante trainer doet zelfs een beroep op het vaderlandsgevoel van United. "Soms dwing je om voetballers naar het buitenland te gaan, terwijl je juist ervoor moet zorgen dat ze in eigen competitie actief blijven. Daarmee zorg je ervoor dat jouw competitie de beste blijft. Anders lever je een verkeerde bijdrage aan je eigen competitie."

Maandag staan beide ploegen tegenover elkaar in Manchester. Mourinho laat dat niet in de weg staan. "We zullen nog een keer het bod uitbrengen. Wat hebben we te verliezen? Één e-mail."