[GP2] Uitslag Race 2 Spa-Francorchamps

Peterselieman

James Calado is de winnaar geworden van de sprintrace op Spa-Francorchamps. De Brit vertrok van poleposition en hield de eerste stek tot het eind vast, al kwam Julian Leal nog dichtbij. Adrian Quaife-Hobbs werd derde, terwijl Hilmer-teamgenoot Frijns uitviel. Daniël de Jong werd zeventiende.

Calado kende een goede start en sloeg meteen een gaatje met de rest van het veld. Pas tegen het eind van de race kon Leal aandringen, maar het was niet genoeg om nog kans op de zege te maken. Quaife-Hobbs kende vanaf de tiende stek een goede start en lag in een mum van tijd derde, de positie waarop hij ook zou eindigen. Frijns kende een minder goede start en zag zijn bolide al in de eerste ronde stilvallen, waardoor de Nederlander ridder te voet werd.

Stephane Richelmi werd uiteindelijk op ruime afstand vierde nadat hij het gevecht met onder meer de als vijfde eindigende Fabio Leimer gewonnen had. De zesde stek was voor Joylon Palmer, voor Johnny Cecotto jr., Tom Dillmann en Felipe Nasr die vanaf plaats 26 helemaal naar de negende positie opgerukt was. Mitch Evans completeerde de top 10.

In het klassement staat Stefano Coletti ondanks twee nulresultaten op Spa met 135 punten nog steeds aan de leiding. Ook Nasr pakte geen punten en is nu met 129 punten tweede. Leimer staat één punt hierachter derde, voor de winnaar van gisteren Bird die nu 121 punten verzameld heeft. Frijns is met een twaalfde positie en 47 punten de beste Nederlander. De Jong staat met één punt 24e.