[Serie A] Toni velt AC Milan in slechte generale

Boris (borisz)

AC Milan heeft in de aanloop naar de return tegen PSV in de Champions League het openingsduel in de Serie A met 2-1 verloren. Hellas Verona bleek te sterk voor de Milanezen. Milan begon nog goed aan het duel tegen de promovendus. Andrea Poli wist na een kwartier de score te openen en tekende voor het eerste Serie A-doelpunt van dit seizoen.

Milan leek daarna, met Urby Emanuelson en Nigel de Jong op de bank, af te stevenen op een degelijke overwinning. Toch kwam klein duimpje Hellas terug. Vooral spits Luca Toni fungeerde als ware plaaggeest voor de club uit de modestad. Dat resulteerde na een half uur spelen in de gelijkmaker. Toni zorgde 'uiteraard' met zijn hoofd voor de 1-1.

Milan bleek daarna niet instaat Hellas alsnog over de knie te leggen. Toni bleef echter gevaarlijk. Wederom tekende hij voor een treffer. Wederom met het hoofd. De oude rot liet zien zijn kunstje nog niet verleerd te zijn.

Milan kent zo een slechte generale repetitie voor de return in de play-off van de Champions League. Daarin treft het de komende week PSV. Het heenduel werd met 1-1 gelijkgespeeld, waardoor een 0-0 gelijkspel in San Siro volstaat. Het zal dan wel een betere prestatie moeten leveren dan tegen Hellas. De verwachting is dat Nigel de Jong tegen PSV weer zal spelen. Hij kreeg rust door een lichte blessure.