Clasie: "Nog nooit vier keer verloren"

Maarten (rubbereend)

Feyenoord kent de slechtste seizoensstart van de clubhistorie en dat komt aan. Jordy Clasie heeft geen verklaring voor de slechte start. Voorafgaand aan het seizoen werden de Rotterdammers nog gezien als titelkandidaat.

Feyenoord speelde vorig seizoen goed en eindigde in de top van de Eredivsie. Daarbij is de selectie dit seizoen intact gebleven, waardoor de verwachtingen hooggespannen waren.

Na drie speelrondes wacht de ploeg van Ronald Koeman nog op de eerste punten. Tegen PEC Zwolle, FC Twente en Ajax werd er verloren. Ook in de Europa League kende Feyenoord een valse start. Op bezoek bij Kuban Krasnodar werd verloren. In de komende vijf wedstrijden speelt Feyenoord vier keer thuis. NAC Breda, Roda JC, FC Utrecht en ADO Den Haag komen langs in De Kuip. In het uitduel treft de ploeg van Koeman het dolende NEC.

Clasie heeft geen verklaring voor de matige start. "Maar vier keer verliezen, dat doet iets met het vertrouwen, hoor", vertelt de middenvelder in het Algemeen Dagblad. "Ik had het er in Rusland met andere spelers over. Ik heb in mijn leven als voetballer nog nooit vier keer achter elkaar verloren. Zelfs drie keer is nooit voorgekomen en ik heb ook nog een seizoen bij Excelsior gespeeld."