PEC wil smaakmaker graag behouden

Maarten (rubbereend)

PEC Zwolle is van plan om Youness Mokhtar langer aan zich te binden. De aanvaller, die interesse geniet van andere clubs, kan een nieuwe aanbieding tegemoet zien.

FC Twente zou een van de gegadigden zijn voor de aanvaller, maar de club uit Enschede versterkte zich deze week met Jesus Corona. Zwolle kan dus weer iets meer hopen op een langer verblijf van de 21-jarige Mokthar, die werd overgenomen van Eindhoven.

"Vorige maand zijn we al bezig geweest om het tot medio 2015 doorlopende contract van Mokhtar open te breken, zodat hij de status van een A-categoriespeler zou krijgen. Dat aanbod heeft hij naast zich neergelegd en dat is zijn goed recht, maar na 2 september kan dat zo weer uit de kast worden gehaald", vertelt technisch directeur Gerard Nijkamp in De Stentor.

De Zwollenaren staan na drie speelrondes op een gedeelde eerste plaats. "PEC Zwolle staat nu in de picture, maar we zijn geen verkoophuis. We stellen alles in het werk om deze spelersgroep bij elkaar te houden", weet Nijkamp.

Ook trainer Ron Jans hoopt op het aanblijven van de aanvaller. "Hij heeft het naar zijn zin bij PEC Zwolle en kan zich hier nog doorontwikkelen. Daar ben ik wel blij mee. Op situaties zoals met Luis Suarez (Liverpool), Ola Toivonen (PSV) en Anco Jansen (De Graafschap) zitten een club en trainer niet te wachten."