Van Hummel derde in Dutch Food Valley Classic

Boris (borisz)

Kenny van Hummel heeft vrijdag naast de winst in de 28e editie van de Dutch Food Valley Classic gegrepen. De Vacansoleil-renner kwam na 195 kilometer als derde over de finish in Veenendaal. De Italiaan Elia Viviani van Cannondale was de snelste in de massasprint, voor landgenoot Danilo Napolitano.

De Nederlanders Marc Goos en Lars van der Haar gaven de etappe kleur. Zij zaten in de kopgroep, die uit veertien renners bestond. Uit de greep van het peloton raakten de vluchters nooit. De Belg Jelle Wallays werd op vijf kilometer van de streep als laatste ingerekend, waarna de sprinters in stelling werden gebracht.

Viviani maakte het werk van zijn ploeg daarin overtuigend af. Hij is de opvolger van Theo Bos, die de afgelopen twee jaar de sterkste was in Veenendaal.

Het was lange tijd onzeker of de wielerwedstrijd in en rond Veenendaal door kon gaan. Een paar weken voor de start haakten enkele grote sponsors af, waardoor de organisatie in acute geldnoot zat. Er werd vorige week woensdag alsnog witte rook gegeven.