Zes maanden gezelschap Bubba wegens online grap

Harry

Een 20-jarige blogger leek het een leuke grap om op Tumblr te melden dat hij op zijn school er op los zou gaan knallen. Buiten de gewenste aandacht voor zijn grapje in diverse artikelen en op de sociale media, leverde het hem ook een eis tot vijf jaar ontzegging van het gebruiken van sociale media op en zes maanden verkeren in het gezelschap van de wereldberoemde Bubba.

Caleb Clemmons, zoals de komediant heet, heeft nu ervaren dat het gerecht in Georgia niet zo snel in de lach schiet en weinig gevoel voor humor heeft sinds de Columbine shootings. Veel andere mensen deelden zijn gevoel voor humor evenmin en vinden de straf terecht. Tevens is hij niet meer welkom in vier provincies, waaronder die van zijn school, in de staat Georgia.

Hij slingerde zijn grapje het internet op en vroeg zich vervolgens af hoe lang het zou duren voordat hij gearresteerd zou worden. Drie uur later kreeg hij zijn antwoord en werd opgepakt. Het online pleidooi van moeders dat haar hartje het zo niet bedoelde en een moeilijke jeugd heeft genoten mocht niet baten.

Via vrienden laat Caleb weten dat hij het niet grappig vindt dat hij tijdens zijn voorarrest in afwachting van zijn zaak wordt geconfronteerd met bedreiging en geweld.