[US Open] Bertens ontmoet Jie Zheng

Peterselieman

Tennisster Kiki Bertens speelt in de eerste ronde van de US Open tegen de Chinese Jie Zheng. Dat bleek donderdag uit de loting. De 21-jarige Wateringse speelde nog nooit tegen haar negen jaar oudere opponente. Als Bertens wint wacht in de tweede ronde Kirsten Flipkens (12) of Venus Williams.

Bertens is vooralsnog de enige Nederlandse in het hoofdschema. Richel Hogenkamp en Angelique van der Meet proberen dat via het kwalificatietoernooi te bereiken. Beiden spelen donderdag in de tweede kwalificatieronde. Bij winst wacht vrijdag een derde en laatste kwalificatieronde.

Serena Williams, de winnares van afgelopen jaar, krijgt in de eerste ronde direct een pittige tegenstandster. Ze neemt het op tegen de Italiaanse Francesca Schiavone. In de vierde ronde zou ze Sloane Stephens kunnen treffen. In de kwartfinale van de Australian Open was de 20-jarige Amerikaanse Serena nog de baas.

Victoria Azarenka, vorig jaar verliezend finalist, neemt het in de eerste ronde op tegen Dinah Pfizenmaier uit Duitsland. Sara Errani (4) zit bij Azarenka in de helft van het schema. Zij begint haar campagne tegen Ayumi Morita uit Japan. Agnieszka Radwanska zit net als Williams in de andere helft van het schema. De als derde geplaatste Poolse treft eerst de Spaanse Silvia Soler-Espinosa.