Argos-Shimano trekt twee Amerikanen aan

Boris (borisz)

Wielerploeg Argos-Shimano heeft de komende twee jaar twee Amerikaanse renners in dienst. De Nederlandse equipe maakte donderdag bekend dat de 21-jarige Lawson Craddock en de 25-jarige Chad Haga in 2014 en 2015 voor de ploeg rijden. Beiden zijn klassementsrenners.

Craddock rijdt momenteel voor de Amerikaanse ploeg Bontrager in de USA Pro Challenge. In de tweede etappe van de rittenkoers in Colorado werd hij vijfde en op die positie staat hij ook in het algemeen klassement. Hij was in mei de beste jongere in de Ronde van Californië.

Craddock stelt de keuze voor Argos-Shimano te hebben gemaakt met het oog op zijn ontwikkeling. "Om vooruit te gaan als renner moet de focus voorlopig liggen op mijn ontwikkeling en niet te veel op mijn resultaten", laat hij weten. "Ik heb vertrouwen dat Argos-Shimano het plan, de infrastructuur en teamfilosofie heeft die mij gaan helpen mijn doelen als wielrenner te bereiken."

Haga, momenteel nog renner van Team Optum uit de Verenigde Staten werd tiende in de Ronde van Californië, twee plaatsen achter Craddock. Hij won bovendien de proloog in de Ronde van Elk Grove en werd in maart tweede in het eindklassement van de Ronde van Alentejo in Portugal.

Haga wil zich verder ontwikkelen als ronderenner en een knecht in bergritten. "Ik geloof dat Argos-Shimano me een betere rijder kan maken net als vele andere jonge renners daar hebben gedaan.