Raketten uit Libanon afgevuurd naar Israël

anoniem_22072019025900

Vanuit Libanon zijn donderdag vier raketten afgeschoten naar Israël. Een werd onderschept, de overige drie hebben Israël niet bereikt. Dat heeft het Israëlische leger laten weten.

Van de vier raketten die volgens een legerwoordvoerder vanaf een plek ten zuiden van de Libanese havenstad Tyrus werden afgeschoten werd er één onderschept door het door Israël ontwikkelde raketschild Iron Dome. De drie overige raketten bereikten Israël niet. Lichte schade aan een straat en een auto in het noorden van Israël is waarschijnlijk veroorzaakt door brokstukken van de onderschepte raket, zei woordvoerder Peter Lerner.

Inwoners van de kuststad Nahariya verklaarden explosies en het luchtalarm te hebben gehoord. Volgens het nationale persbureau van Libanon werden de raketten afgeschoten vanuit het dorp Housh. De verantwoordelijkheid hiervoor is nog niet opgeëist.

Israël en de Libanese guerrillagroep Hezbollah voerden in de zomer van 2006 een maand lang oorlog. Sindsdien is het op enkele raketbeschietingen na aan de grens rustig gebleven. Door de groeiende betrokkenheid van Hezbollah bij de burgeroorlog in Syrië zijn er wel toenemende spanningen; zo vreest Israël dat Syrië geavanceerd wapentuig aan Hezbollah geeft.