Groningen zet Burnet terug naar beloften

Frank (franklop)

FC Groningen heeft Lorenzo Burnet voor anderhalve week teruggezet naar de beloften. De huidige nummer zes van de Eredivisie ziet zich daartoe genoodzaakt omdat de speler intern gemaakte afspraken heeft geschonden. Burnet moet zich ook bezighouden met maatschappelijke projecten, meldt de club donderdag. De oud-Ajacied mag zich 2 september weer melden bij het eerste elftal.

Het is niet voor het eerst dat Burnet negatief het nieuws haalt. De linksback kwam al diverse malen te laat en haalde vorig seizoen ook op een andere manier de woede van Robert Maaskant op zijn hals. De toenmalig coach van Groningen wilde Burnet een dag voor de wedstrijd tegen Ajax alsnog opnemen in zijn selectie, maar zijn pupil was telefonisch niet bereikbaar. Burnet zou echter wel actief zijn geweest op het mobiele chatprogramma WhatsApp.

Hoewel Maaskant zijn speler onprofessioneel gedrag verweet, kwam Burnet er uiteindelijk zonder sancties vanaf. Burnet was aanvankelijk buiten de selectie gelaten, omdat Maaskant niet te spreken was over zijn inzet.