Blizzard kondigt Diablo III: Reaper of Souls aan

Jorwol

Blizzard heeft gisteren op gamescom Reaper of Souls aangekondigd, de eerste uitbreiding voor Diablo 3. Reaper of Souls introduceert een nieuwe hero class, de Crusader. Ook krijgt de uitbreiding een nieuwe campaign, waarin je het in Westmarch tegen 'the Angel of Death' mag opnemen.

Het maximum level is verhoogd naar 70 en de loot drops van het spel zijn ook opnieuw gebalanceerd. Ook de endgame is op de schop gegaan, zo zijn er zogenaamde 'Loot Run'-dungeons geïntroduceerd.

De Crusader is een mid-range melee karakter, vergelijkbaar met de Paladin uit Diablo 2. De Crusader draagt een schild en was te zien met een strijdvlegel als wapen. Kevin Martens, game designer, omschrijft de Crusader als "a war machine made human with a Spartan ethos." De Crusader krijgt skills zoals een 'shield bash', een 'shield flare' waarmee vijanden verblindt worden en 'fists of the heavens' en 'falling sword', waarmee schade gedaan kan worden vanuit de lucht.

Diablo blijft in het nieuwe verhaal verslagen en gevangen in de Black Soulstone, maar Malthael, de Engel des Doods, wil graag Diablo's krachten overnemen. Malthael wil alle demonen vernietigen, maar van mensen is hij ook niet bepaald fan. The Angel of Death ontneemt zijn slachtoffers zielen en laat de doden tegen hun eigen geliefden vechten. De jacht op Malthael brengt de spelers naar Westmarch, een oude middeleeuwse, Gotische stad. Art director Christian Lichtner noemt Reaper of Souls "a darker expansion."

Game director Josh Mosqueira legt uit hoe Reaper of Souls veel van de klachten die Diablo-fans hadden probeert te verhelpen. Het 'Loot 2.0'-systeem zorgt ervoor dat spelers minder loot krijgen, maar de loot zal wel beter zijn én met een kans om een 'Smart Drop' te zijn, dan heeft de loot stats die volledig aansluiten bij de karakter van de speler.

De verhoogde levels in Reaper of Souls betekenen dat alle classes meer skills en runes krijgen, terwijl de opnieuw bedachte endgame er voor moet zorgen dat iedereen iets te doen heeft als je klaar bent met het verhaal. De eerder genoemde Loot Runs zijn dungeons waar je zo'n vijftien tot twintig minuten mee bezig bent en elke keer zal de dungeon anders zijn. Ook tellen Paragon-levels nu voor het hele account en dus voor al je characters. Ook is er geen maximum Paragon-level.

Een ander nieuw aspect aan Reaper of Souls zijn de artisans die je items kunnen veranderen, zodat je zelf het uiterlijk van items kan bepalen. Ook zullen deze artisanen 'rare' en 'legendary' items kunnen enchanten, waardoor ze andere stats krijgen.

Reaper of Souls is op gamescom al speelbaar, maar een releasedatum is nog onbekend. Het is ook niet bekend of deze uitbreiding op de consoles te spelen is straks.