Indrukwekkende trailer voor Closed Curtain

dekatophetspek

Zo nu en dan verschijnen er films die we gerust als de krenten in de cineastische pap mogen bekijken. Een goed voorbeeld daarvan is de film Closed Curtain van de Iraanse filmmaker Jafar Panahi. Voor de film, die binnenkort te zien is op het Internationale Film Festival van Toronto, verscheen inmiddels een trailer, die je hieronder kunt bekijken.

In Closed Curtain draait het om een tweetal mensen die op de vlucht zijn voor de politie. Een man (Kambozia Partovi) moet vluchten omdat hij een hond heeft, een zonde in de ogen van de islamitische wetgeving, en ook de jonge vrouw Melika (Maryam Moqadam), die aanwezig was bij een strandfeest aan de kust van de Kaspische zee, moet vluchten voor haar leven. De twee verschansen zich in een verlaten villa, maar vertrouwen elkaar niet. Waarom heeft de man zijn hoofd kaalgeschoren? Hoe weet de vrouw dat de politie op zoek is naar de man?

Afgelopen februari kreeg de Iraanse film haar wereldpremière op het Internationale Film Festival van Berlijn. Het is nog onbekend of Closed Curtain ook in Nederland zal worden uitgebracht.


Indrukwekkende trailer voor Closed Curtain