[EK Hockey] Duitsland en België naar laatste vier

Boris (borisz)

De Belgische hockeymannen staan in de halve finale van het EK Hockey. In eigen land speelde ze 2-2 tegen Spanje en dat daarmee werden ze groepswinnaar. Ook Duitsland - Tsjechië en Ierland - Engeland werden gespeeld. Nederland speelt om 20.00 uur tegen Polen. 

België - Spanje 2-2 (1-0)
Voor de Spaanse mannen was het duel met België cruciaal. Won de ploeg met ruime cijfers van onze zuiderburen, dan waren ze zeker van de halve finale. De Spanjaarden lukten het echter niet om dat kunstje te flikken. België nam via Tom Boon in de eerste helft de leiding. Na rust kwamen de Spanjaarden langszij via Pau Quemada. Jerome Truyens bracht de Belgische equipe weer op voorsprong, maar de Spanjaarden kwamen via Eduard Tubau weer op gelijke hoogte. Door het gelijkspel eindigt België als koploper in poule A.

Duitsland - Tsjechië 3-0 (2-0)
De Duitse mannen boekten een eenvoudige zege op Tsjechië. Voor rust leidden onze oosterburen met 2-0, door doelpunten van Mats Grambusch en Oskar Deecke. In de tweede helft schreef Marco Miltkau de 3-0 op zijn naam. 

# Land Gespeeld Punten Doelsaldo
1 België 3 7 5
2 Duitsland 3 6 5
3 Spanje 3 4 2
4 Tsjechië 3 0 -12

Ierland - Engeland 2-2 (0-2)
Ierland had woensdag de kans om geschiedenis te schrijven wanneer de ploeg de halve finale van het EK zou halen. Hiervoor moesten de Ieren wel Engeland verslaan, wat niet lukte. Engeland kwam voor rust op 2-0 voorsprong, via twee doelpunten van Tom Carson. Na rust bracht Shane O'Donoghue zijn ploeg op gelijke hoogte door twee keer raak te schieten uit een strafcorner. Beide teams probeerden vervolgens iets te forceren, maar de kansen werden niet verzilverd. Door de 2-2 eindstand gaat Engeland - op basis van een beter doelsaldo dan de Ieren - door naar de halve finale.

# Land Gespeeld Punten Doelsaldo
1 Nederland 2 6 2
2 Engeland 3 4 2
3 Ierland 3 4 1
4 Polen 2 0 -5