Avonturengame Watch Dogs wordt verfilmd

Oscar.

Het avonturenspel Watch Dogs wordt verfilmd. Sony heeft de filmrechten al gekocht nog voor de game is verschenen. Dat maakte ontwikkelaar Ubisoft woensdag bekend op de gamebeurs Gamescom in Keulen. Het spel komt eind dit jaar onder meer uit op Sony's gloednieuwe spelcomputer PlayStation 4, die in november verschijnt.

Over regisseur en acteurs is nog niets bekend. Ook is het nog veel te vroeg om te kunnen speculeren over een premièredatum.

Watch Dogs gaat over Aiden Pearce, een computerkraker van ongekende behendigheid die het in een futuristisch Chicago opneemt tegen een allesoverheersende regering. Hij kan in telefoons inbreken om bij een inlogcode van een bankrekening te komen, verkeerslichten op tilt laten slaan om een verkeerschaos te creëren en zelfs het gehele cameranetwerk van de politie uitschakelen. Daarmee wordt de hele stad in feite zijn wapen.

Het spel krijgt zeer lovende kritieken en won tijdens de E3 in Los Angeles de Best of Show prijs van de Canadese gamesite Gaming Excellence en Biggest Surprise, Best New Franchise en Best PC Game van de Amerikaanse entertainmentsite IGN. Sommige critici roepen het spel zelfs al bij voorbaat uit tot game van het jaar.

Het Franse Ubisoft is de laatste tijd druk met het laten verfilmen van sommige van de meest succesvolle gametitels. Zo wordt gewerkt aan films gebaseerd op Splinter Cell en Assassin's Creed, met respectievelijk Tom Hardy en Michael Fassbender in de hoofdrol.