Martijn Krabbé onzeker over acteerdebuut

SunChaser

Martijn Krabbé heeft lange tijd zijn acteerambities uit onzekerheid voor zich uitgeschoven. "Ik heb mij zo vaak afgevraagd of ik het ook zou kunnen. Maar ik durfde het simpelweg niet", vertelt de presentator aan De Telegraaf. Martijn is vanaf volgende maand met zijn vader te zien in de RTL-serie De Man met de Hamer.

"Mijn vader is een meester in het vak", legt Martijn uit. "Wanneer ik voor het acteervak zou kiezen, zou iedereen mij met hem vergelijken. Daar zag ik tegenop. Ik heb mij veel te druk gemaakt over wat anderen ervan zouden vinden."

Jeroen vindt de angst van zijn 45-jarige zoon onterecht. "Op basis van niks. Nooit heb ik ook maar een moment getwijfeld aan jouw kunnen", aldus Jeroen. "Je hebt het ontzettend goed gedaan."

Uiteindelijk is Martijn tevreden over het eindresultaat. "Eigenlijk is het heel goed geworden", vertelt hij. "Natuurlijk zie ik verbeterpunten, maar dat heb ik bij mijn presentatiewerk ook. Dat houdt me scherp en zorgt ervoor dat ik mij blijf ontwikkelen. Ik wil altijd overal nog beter in worden."

De presentator heeft veel van zijn vader geleerd. "Jeroen is echt een meester-acteur." Op de set werd Martijn zich bewust van Jeroens talent. "Ik heb dan ook in korte tijd veel van hem geleerd. Doordat wij op gelijke voet stonden, kon ik opeens veel beter oordelen over zijn kunnen."

Voor Martijn smaakt zijn acteerdebuut naar meer. "Die drempel ben ik over. Ik doe het op mijn manier zo goed mogelijk. Eigenlijk is er toch niets mooiers? Samen met mijn leermeester in een serie spelen. Nu ik de schaamte voorbij ben, heb ik zelfs zo de smaak te pakken dat ik hoop dat er een vervolg komt."