[EK Hockey] Dames Duitsland en Engeland naar halve finale

Boris (borisz)

In groep B zijn de laatste wedstrijden gespeeld op de Europese kampioenschappen hockey gespeeld. Duitsland speelde tegen Spanje en Engeland nam het op tegen Schotland. De Nederlandse dames spelen later vanavond tegen Wit-Rusland in groep A. 

Duitsland - Spanje 2-0 (0-0)
Vele kansen kregen de Duitse vrouwen om de wedstrijd te beslissen, maar pas in de 66ste minuut viel de eerste goal. Eileen Hoffmann scoorde vanuit een strafcorner, waarna Lydia Haase in de allerlaatste seconden ook doel trof. Door de overwinning eindigt Duitsland als koploper in poule B. Onze oosterburen nemen het in de halve eindstrijd op tegen de winnaar van het duel tussen België en Ierland. 

Engeland - Schotland 2-1 (1-0)
De Engelse vrouwen moesten de burenruzie winnen, wilden ze nog steeds kans maken op een plekje in de halve finale. Voor Schotland viel er eigenlijk niets meer te halen, want de ploeg stond na twee duels met lege handen. Ook het derde potje leverde ze niets op, Engeland was met 2-1 te sterk. De Engelse vrouwen kwamen via Hannah Macleod voor rust op voorsprong. Schotland kwam in de tweede helft langszij via Nikki Kidd, maar veel baatte dat doelpunt niet. Vier minuten later zette Sam Quek de Engelse equipe namelijk weer op voorsprong: 2-1. Engeland eindigt als tweede in poule B en zal het in de halve finale opnemen tegen Nederland.

# Land Gespeeld Punten Doelsaldo
1 Duitsland 3 9 +4
2 Engeland 3 6 +3
3 Spanje 3 3 -4
4 Schotland 3 0 -3