Samenvatting persconferentie EA

David (D-vide)

Over een half uurtje begint de persconferentie van Electronic Arts. In deze persconferentie gaan we meer te horen krijgen over onder andere Battlefield 4, FIFA 14 en de nieuwe Sims 4. De persconferentie start om 16.00 en FOK!games houdt je middels deze liveblog op de hoogte.

17:14 Yep, dat was het! Wij gaan ons voorbereiden op Sony om 19:00. Tot dan!

17:13 En dan nu... Het einde. Nog een afsluitend praatje over hoe goed EA is.

17:11 We hebben natuurlijk niet genoeg gezien. NOG EEN TRAILER.

17:10 Nieuwe gamemodus. enemy targets moeten worden uitgeschakeld, je eigen plekken moeten worden verdedigd. De bom wordt op een willekeurige positie geplaatst. We kunnen ook tussen de kokosnoten spelen op een bounty-eiland.

17:08 Er komt weer een Battlefield 4 Premium. De ontwikkelaars geven een uitleg. Elke week komen er updates, nieuwe content en je krijgt early access bij DLC. Ook oude BF3 maps zijn speelbaar.

17:06 Ziet er tof uit, maar alles kan kapot > granaat in de trein die niet kapot gaat ervan is natuurlijk een beetje gek.

17:05 Nieuw concept: Levolution. Schijnbaar kun je alles met de grond gelijk maken. 'HELE LEVEL PLAT! NU!', '..Maar waarom commander?.' 'DOET ER NIET TOE!'

17:03 Battlefield 4 nu. Mensen zeggen hoe tof ze het vinden. Karl Magnus komt praten over zijn opus magnum. In oktober kunnen we allemaal een voorproefje van deze game krijgen.

17:02 FIFA 14, available at launch. Behalve in Nederland. Tenminste, de Xbox One is niet available at launch.

17:01 De trailer heet ok 'The Living World'. MEGATON! De mensen in het publiek zijn geen pop-ups meer.

17:00 Tijd voor wat gameplay. Alles komt tot leven. We zien dingen die we nooit hebben gezien. Even kijken wat dit te bieden heeft.

16:59 BERGKAMP EN GULLIT ZITTEN ERIN! Ze werden als eerst genoemd. BAM!

16:57 Een oude Duitse voetbalheld, Lothar Matthaüs, komt op het podium om FIFA Ultimate Team Legends uit te leggen. Wie? Precies. Ik wil bergkamp, ik wil Gullit. IK WIL CRUYFF

16:55 De online kant van FIFA 14 is dit ook weer verbeterd. Seasons kunnen Co-op gespeeld worden. Oh, en alle nieuwe feautures zijn beschikbaar op alle generaties consoles. Je kunt zelfs je Xbox 360 voortgang meenemen naar Xbox One, mocht je die halen.

16:54 Gameplay is dit jaar weer verbeterd. Vorig jaar was dus minder. FIFA 12 was slecht en FIFA 11 bestaat niet meer in onze gedachten.

16:53 Patrick Stewart mag best wel mijn wekker worden. Episch wakker worden.

16:52 Patrick Stewart die wat over voetbal vertelt! De game lijkt nu vijftig keer zo ziek. En de game was al zo goed in zijn genre.

16:51 Tijd voor nieuwe sportgames. FIFA 14 is de grootste EA-franchise die een groter publiek wil bereiken. FIFA 14 voor mobiel wordt gratis. Goed om te weten.

16:50 Je kunt zelfs neo-moves uit de matrix doen in Titanfall. Vriendelijke vrienden wat ziet dit er vet uit zeg. Deze gameplaytrailer ga ik nog een keer rustig bekijken.

16:48 Op een of andere manier kun je jouw mech laten droppen uit de lucht. Bruut.

16:47 We zien een stukje verhaal, grote mechs en gameplay. Op muren rennen, double jumps. BEwegen in deze game zal echter heerlijk zijn. 

16:46 Zijn wij klaar voor Titanfall? Tuurlijk! Geef me alles! Wat we nu gaan zien is live gameplay. De game is ook speelbaar op de beurs.

16:45 Na een trailer van de nieuwe undercover gameplay is het weer tijd voor een nieuwe game. Ik voel een shooter aankomen. 

16:43 Ferarri is terug. Ze zijn er zo blij mee dat ze er een trailer voor hebben gemaakt. Ziet er gelikt uit.

16:42 Je kunt nieuwe vaardigheden krijgen en je statistieken ontwikkelen door speedlists. Dit zijn taken die je moet uitvoeren om beter te worden. Ze laten nu gelijk een stuk gameplay zien.

16:40 Nieuwe game! Need for Speed rivals. Je kunt Co-op en tegen elkaar tegelijkertijd spelen. Interessant.

16:39 Met de nieuwe engine ziet alles er beter, mooier en realistischer uit. Dat is elk jaar overigens.

16:38 voorspelling: De game krijgt exclusieve content voor Xbox One.

16:37 Veel gelul over de sport. Waar blijft de game?

16:35 Een aantal belangrijke mesen komen praten over deze game.

16:34 Die briljante Amerikanen die Duits proberen te spreken. Dat moet even benoemd worden.

16:33 Stoere muziek, stoere speeches over vechten. Tijd voor een nieuwe game die toevallig daar over gaat. De nieuwste UFC Fighter krijgt een live action intro. Nog een paar decennia wachten en onze graphics zien er zo uit.

16:32 YEAH PEGGLE 2! EERSTE GAMEPLAY! BIND ME VAST, IK GA NAAR KEULEN!

16:31 Je kunt via Smartglass op het veld helpen door bommen te plaatsen etc. Ziet er leuk uit. Of het praktisch is moet nog uitzijzen.

16:29 Dat is niet alles. Vandaag wordt Bossmode ook aangekondigd. De komt exclusief naar Xbox One. We maken kennis met Dr. Zomboss. Ik herken de stem niet meteen, maar hij moet bekend zijn.

16:27 Wat je ook over de game te zeggen hebt, de voice acting is briljant. En de bouwvakker-zombie met bouwvakkersdecolothé ook.

16:26 Alles wat we nu te zien krijgen is 100% in engine. Tijd om kennis te maken met de gameplay van zombies.

16:25 PvZ2 krijgt DLC! Garden Warfare komt naar consoles! Dit lijkt overigens een briljante game te worden.

16:23 Tijd voor de Popcap games. Plant vs. Zombies 2 gaat heel erg goed. Beste mobiele launch in jaren. Er gaat nu meer over verteld worden.

16:22 Dragon Age Inquisition komt in de herfst van volgend jaar uit.

16:20 De wereld heeft verschillende prachtige omgevingen. De draken vliegen in het rond. Het verhaal: De wereld ligt aan het einde van zijn bestaan. Het schild waarmee demonen werden tegengehouden is opengebroken. Je maakt een inquisitor. Deze gaat er op uit om de wereld terug te winnen.

16:19 Wow, snelle switch naar de nieuwste Dragon Age! De game is next gen en heet Dragon Age Inquisition. Zoveel was al bekend. Nu een dev diary.

16:18 Tijd voor een trailer. Er is een compaign toegevoegd die zowel samen als solo gespeeld kunnen worden. De game is schijnbaar zowel een RTS als een FPS. vanaf 2014 dan.

16:17 Gelukig hebben de mensen op het podium lol. Schreeuwmannetje schreeuwt alle informatie naar de tegenstander. Nuclaire bommen wordeng gedropt. Team blauw heeft gewonnen, neem ik aan. Pretzels en bier voor iedereen. PRETZELS EN BIER VOOR IEDEREEN DIE VOOR BLAUW WAS.

16.15 De twee ontwikkelaars gaan het gevecht aan. Ondertussen wordt er nieuwe informatie vrijgegeven.

16:13 Tijd voor een nieuwe game! Command & Conquer. Er gaat een strijd gestreden worden die al eeuwen duurt tussen twee ontwikkelaars. Een live demo van de gameplay dus. De strijd gaat tussen Krause en en Earhart. Wie gaat de Koning van Köln worden?

16:12 Sims is speelbaar op de beursvloer. Blabla. VOLGENDE GAME.

16:10 Je poppenhuis is zojuist veel emotioneler geworden. Zou Tomb Raider een prelude voor de sims zijn geweest?

16:09 Lief vrouwtje laat een stukje zien van het nieuwe emotiesysteem. Zielige Ollie. Gelukkig is er Sims-magie.

16:07 Hallo lief vrouwtje. Lief vrouwtje komt uitleggen hoe de sims werkt. Sims is geëvolueerd. Emoties zijn nu erg belangrijk. Spelers kunnen Mind. Body. Heart. bespelen van de Sims. Alles is ook sneller en makkelijker gemaakt. Je kunt nu hele kamers verplaatsen, kastelen maken en kleren AANKLEDEN BIJ DE SIMS! AAAAAAAH GEKTE! ZELFS DE STIJL VAN HET LOPEN KAN WORDEN AANGEPAST.

16:05 Die gok was niet moeilijk. The Sims 4 is officieel aangekondigd!

16:04 We beginnen met een belangrijke franchise. Meer dan 30 miljoen spelers. FOK! gokt The Sims.

16:02 Peter Moore komt ons welkom heten in het duits. Dat is alles wat hij kan overigens.

16:01 De presentatie begint met een kekke trailer die ons verschillende games laat zien. Van sports tot shooters. Van Mechs tot plantjes. ALLES.

16:00 Het begint! Blauw is de kleur van de dag.