Voortvluchtige mag dochter niet zien

anoniem_22072019025900

Een voortvluchtige gevangene die in een kort geding eiste zijn dochter te mogen zien heeft bij de rechtbank in Roermond bot gevangen. De rechter bepaalde dat een eerder bepaalde omgangsregeling niet hoeft te worden nageleefd, blijkt uit een dinsdag gepubliceerde uitspraak.

De man heeft een minderjarige dochter met een vrouw met wie hij inmiddels niet meer samen is. Het kind staat sinds vorig jaar onder toezicht van Bureau Jeugdzorg en verblijft op doordeweekse dagen in een instelling. In het weekeinde woont ze bij haar moeder. Het gerechtshof in Den Bosch bepaalde in 2011 dat de man zijn kind een weekend in de twee weken mag zien en de helft van vakanties en feestdagen.

De vader keerde in mei niet terug van een verlof en is sindsdien voortvluchtig. Hij vindt dat hij zijn kind evengoed moet kunnen blijven zien, maar de moeder en de stichting die verantwoordelijk is voor het toezicht op het meisje zijn het daar niet mee eens. Ze willen dat de omgangsregeling wordt gewijzigd.

De rechter vindt dat het meisje niet moet worden blootgesteld aan de 'angsten en risico's' die de situatie van haar vader met zich meebrengt, zoals getuige worden van zijn aanhouding. Bovendien heeft de man zijn situatie zelf veroorzaakt en kan hij daar verandering in brengen door alsnog zijn straf uit te zitten. Waarvoor de man is veroordeeld is niet duidelijk.