GOG gaat Indie developers ondersteunen

Danny (yamiown)

GOG.com gaat, net als Steam, Indie developers ondersteunen. Echter gaan zij het heel anders aanpakken dan Steam. Zij hebben laten weten dat niet de community, maar het bedrijf de games zal testen en bepalen of die games uitgebracht zullen worden op GOG en laten weten dat zij zullen luisteren naar haar developers.

Bij GOG zal het bedrijf naar iedere game kijken, het maakt niet uit wat je instuurt, er wordt naar gekeken. Vervolgens geven zij feedback en geven ze het wel of niet uit. GOG heeft aangegeven dat zij zullen kijken naar de aspecten die gamers belangrijk vinden, dingen zoals gameplay, diepte en originaliteit.

Mocht een game uitgebracht worden, dan zullen developers een steuntje in de rug ontvangen in de vorm van een voorschot. Gemiddeld worden de opbrengsten van Indie games 70/30 verdeelt, in het voordeel van de developer. GOG gaat dit ook doen, maar door het voorschot zal je beginnen met 60/40, tot het voorschot is afbetaald dan wordt het 70/30. Mocht de game dus niet goed genoeg verkocht worden, dan maakt GOG er verlies op.