'Wanted-regisseur maakt remake Ben Hur'

Vincent (vinnypassy)

Timur Bekmambetov is in onderhandeling voor de regie van een remake van Ben-Hur. De Kazachstaanse regisseur, vooral bekend van Wanted en Abraham Lincoln: Vampire Hunter, zou de film dan baseren op het boek Ben-Hur: A Tale of the Christ uit 1880 van Lew Wallace. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. Het boek werd al in 1959 legendarisch verfilmd met Charlton Heston in de hoofdrol.

Daarnaast leidde het verhaal al in 2003 tot een animatiefilm, waarin Heston de rol van Ben Hur insprak, en in 2010 tot een Canadese miniserie. Deze nieuwe remake moet in 2015 verschijnen. De rechten liggen bij filmmaatschappij MGM, die ook de film uit 1959 financierde.

Ben Hur vertelt het verhaal van de joodse prins Judah Ben-Hur en zijn vriend Messala, zoon van een Romeinse tollenaar. De twee zijn gedurende hun jeugd onafscheidelijk maar als Messala terugkeert na een studie in Rome, is hij geheel veranderd en maakt hij Judah en zijn geloof belachelijk. Hij weet een ongeluk zo te manipuleren dat Judah zelfs als galeislaaf wordt verkocht. Maar Judah overleeft en zint op wraak, wat net als in de film met Heston uitdraait op een levensgevaarlijke wagenrace in het Romeinse hippodroom.

Bekmambetov heeft vooralsnog niets op de planning staan als regisseur. Wel is hij druk als producent, met onder meer een derde Yolki-film en Wanted 2.


'Wanted-regisseur maakt remake Ben Hur' (Foto: Novum)